een conceptueel interieurontwerp komt in 4 fases tot stand

fase 1

Intake gesprek

Waarmee kan ik u van dienst zijn? Van een totaalconcept voor de bouw van een familiehuis tot de re-styling van een kantoor. Door te luisteren naar de wensen, het gevoel af te tasten en alle op- en aanmerkingen met eventuele beperkingen, komen wij samen tot een functioneel ontwerp.

 

Voorlopig interieurontwerp

Dit is het moment dat de eerste schetsen van de betreffende ruimtes tot stand komen. De mogelijke interieurindelingen en routing rekening houdend met alle activiteiten en functies passend bij het pakket van eisen van de opdrachtgever worden ingedeeld en op elkaar afgestemd. Dit presenteer ik met duidelijke plattegronden, aangezichten en sfeerbeelden ter ondersteuning om een evenwichtig beeld te kunnen visualiseren.

 

fase 2

Definitief interieurontwerp -1

Nadat het voorlopige interieurontwerp is gepresenteerd en enigszins is overdacht gaan we alle mogelijkheden bespreken waarbij er ruimte is voor wijzigingen, toevoegingen en het combineren van de geboden ontwerpen en ideeën. In dit proces is het aan mij de taak om te zorgen dat de keuzes in harmonie overeen stemmen zodat er een definitief functioneel, tijdloos interieurontwerp ontstaat welke aansluit op het programma van eisen wat vooraf bepaald is.

 

Lichtplan

Licht en verlichting is een fundamenteel aspect voor een optimaal definitief interieurontwerp. Licht kan een ontwerp namelijk letterlijk ‘aan’ zetten. Terwijl licht vaak een onderschoven kindje, zet ik het juist hoog op de agenda want werkelijk waar niets is zo dankbaar als een goed doordacht lichtplan!

Nadat de interieurindeling definitief is bepaald worden verschillende aspecten binnen het ontwerp ondersteund dan wel extra uitgelicht waarbij de verschillende ruimtes op al zijn functies totaal tot zijn recht komen. Er wordt een lichtindeling gemaakt waarbij in- of opbouw plafondspots vaak de basisverlichting vormen. Wand- en vloerverlichting weten soms net dat ene accent te leggen. De decoratieve verlichting, welke ook zeker een bepaalde functie kunnen hebben, maken het interieur af. Het lichtplan wordt aangevuld met een groepen indeling en de plaatsbepaling van de [dimbare] schakelaars en wandcontactdozen. Indien gewenst vul ik dit aan met audio/tv en alarmsysteem en/of domotica.

Het lichtplan maakt onderdeel uit van het conceptueel interieurontwerp. Uiteraard biedt UNLIMITED-ID ook de mogelijkheid om uw eigen ontwerp aan te vullen met een professioneel lichtplan. Ik ben benieuwd naar uw schetsen van de interieurindeling en maak dit graag compleet met een lichtplan op maat!

en toen was er licht

fase 3

Definitief interieurontwerp -2

Tijdens deze fase worden er keuzes gemaakt in vaste interieurelementen als kleur en soort vloer- en wandafwerking, binnen- en buitendeuren, eventuele haarden, meubelwerk op maat, raambekleding, verlichting en andere fundamentele elementen. We kunnen hiervoor samen verschillende leveranciers een bezoek brengen of we nodigen leveranciers uit, dan wel maak ik een selectie waaruit u kunt kiezen. U beslist de mate van ontzorgen. Want u kunt er ook voor kiezen om zelf met suggesties te komen en mij te gebruiken als klankbord om de juist voelende keuze te kunnen maken.

 

Styling

Styling zorgt voor de juiste sfeer en eenheid wat binnen het project beoogd is. Het betreft de keuze in al het denkbare om de ruimtes secundair in te vullen en deze perfect aan te laten sluiten op de wensen van de opdrachtgever en de activiteiten die er plaats vinden. Meubels en accessoires maken hier deel van uit. Een sfeer die tijdloos is maar op bepaalde punten wellicht ook uitgesproken maar bovenal gebaseerd op eerlijk, duurzaam materiaalgebruik. Smaak is bijzonder persoonlijk maar wat bovenal van belang is, is de juiste balans te vinden en te behouden. Mijn rol is om alle keuzes in harmonie overeen te laten stemmen.

 

Styling maakt onderdeel uit van het conceptueel interieurontwerp echter, wellicht is het helemaal niet uw bedoeling om te bouwen dan wel te verbouwen maar wilt u graag uw interieur updaten? Ook dat kan bij UNLIMITED-ID. Net als bij het conceptuele interieurontwerp bespreken we uw wensen en ga ik voor u aan de slag. Verschillende stijlen en concepten welke aansluiten op uw hulpvraag worden aan u gepresenteerd. Er worden weer keuzes gemaakt waarna er een duidelijk beeld ontstaat van de frisse wind waar u naar op zoek bent. De realisatie hiervan doe ik graag met u samen!

 

een frisse wind

fase 4

Projectbegeleiding

Bij het realiseren van een project, komt heel wat kijken. Daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Ik neem u al het regelwerk uit handen en zorg ervoor dat de realisatie voor u zo ontspannen mogelijk verloopt. Ik fungeer als tussenpersoon voor u als opdrachtgever, de uitvoerende partijen en leveranciers en voorzie hen van de benodigde informatie/tekeningen. Voor u ben ik klankbord en zorg ik dat alle partijen bijdragen aan een resultaat wat overeenstemt met de verwachtingen. De mogelijkheid bied ik u om gebruik te maken van mijn leveranciers netwerk. Dit bestaat uit betrouwbare bedrijven en relaties welke hoogwaardige producten en diensten leveren.  Ik zorg voor het aankopen en plaatsen van de benodigde interieurelementen met als resultaat een project dat helemaal ‘af’ is!

Door al het regelwerk wordt het project opgeleverd binnen de afgesproken planning, budget en kwaliteit.

Service leveren is lang niet meer vanzelfsprekend maar voor UNLIMITED-ID is het een vanzelfsprekendheid. In deze tijd waarin we continu bereikbaar zijn kunnen we de lijnen kort houden en duidelijk communiceren.Ik oefen daar waar mogelijk controle uit op beslissingen die gevolgen kunnen hebben op het definitieve ontwerp. Ik beantwoord mails snel, voer correcties door, sta open voor kritiek en streef na dat de best denkbare kwaliteit geleverd wordt.

 

UNLIMITED-ID als klankbord